## **ARCH Stakeholder Dialogue**

1-2 June 2022, Thessaloniki

Objectives:

- To present and disseminate the results from the ARCH project, including:
  - the ARCH standards
    - the ARCH tools: HArIS, THIS, RAD, DSS, RMI, RPVT and Hub
    - the ARCH co-creation approach
- To exchange DRM in historic areas experiences with a broad group of cities, including ARCH foundation and keystone cities, Shelter and Hyperion representatives and external cities
- To visit the most emblematic historical sites (including buildings and landscapes) in Thessaloniki, facing natural threats

Venue of the event:

Thessaloniki City Hall, Vas. Georgiou Avenue, A1, Thessaloniki 546 36 You can find it on google maps here: <u>https://goo.gl/maps/HHBRS1yqBWFZz3Nc8</u>

Agenda:

Day	Timing	Activity	Lead
1	30 min 14:00 - 14:30	<b>Arrival of participants</b> Registration.	
	10 min 14.30 - 14.40	Welcome and introduction Brief welcome from - City of Thessaloniki - Resilient Cities Network	ICLEI moderates
	5 min 14.40 - 14.45	Introduction to the standardisation survey	DIN
	30 min 14.45 - 15.15	<b>ARCH: A journey involving cities</b> Quick panel discussion/round table to highlight the main results from the <u>Mutual Learning</u> <u>Framework</u>	Luca Arbau, ICLEI moderates - panelists will be representatives from foundation and keystone cities
	15 min 15.15 - 15.30	break	
	60 min 15.30 - 16.30	Cities exchange on 4 main topics - World Café	Foundation cities + 1 ICLEI lead

1			· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
		<ul> <li>2 sessions - groups switch after 30 mins</li> <li>Discussion on DRR with 4 main focuses: <ul> <li>Agricultural landscapes</li> <li>World Heritage sites</li> <li>Historical centres in small-sized cities</li> <li>Archaeological heritage</li> </ul> </li> <li>Mapping issues / innovations on a big paper - the following group follows up on previous discussion</li> </ul>	the groups ICLEI moderates
	10 min 16.30 - 16.40	break	
	90 min 16.40 - 18.10	Site visit 1	
	20.00	Dinner	
2	15 min 9.00 - 9.15	<b>Arrival of participants</b> Registration.	
	10 min 9.15 - 9.25	Welcome and introduction	Maria von Mach, ICLEI
	10 min 9.25 – 9.35	<b>ARCH: a 3 years journey</b> Highlights and main outcomes of the project	Fraunhofer
	25 min 9.35 – 10.00	Snapshot of the ARCH tools Quick round from each partner	INGV ENEA Fraunhofer Tecnalia ICLEI moderates
	60 min 10.00 - 11.00	<ul> <li>ARCH: 1 project - 6 tools</li> <li>4 breakout groups and technical partners to showcase the <u>ARCH tools</u> to a small group - sort of marketplace <ul> <li>ARCH HARIS &amp; THIS</li> <li>ARCH DSS</li> <li>ARCH RAD &amp; Hub</li> <li>ARCH RMI &amp; RPVT</li> </ul> </li> </ul>	INGV ENEA Fraunhofer Tecnalia ICLEI moderates
	15 min 11.00 - 11.15	break	
	105 min 11.15 - 13.00	<ul> <li>Exploiting standardisation</li> <li>Presentation in plenary: Intro to standardization activities</li> <li>Exercise and survey in breakout</li> </ul>	DIN

	<ul> <li>sessions: review of standardization activities in ARCH and the <u>CWA 17727</u></li> <li>Reporting back and conclusions</li> </ul>	
90 min 13.00 - 14.30	Lunch	
90 min 14.30 - 16.00	Site visit 2	
30 min 16.00 - 16.30	<ul> <li>ARCH: an innovative approach to co-creation Something fun to conclude and explain the logic behind our co-creation approach.</li> <li>5 min introduction <ul> <li>Objectives and agenda</li> <li>Definition of co-creation</li> <li>Show who will work in which group</li> <li>Disseminate ARCH handout principles of co-creation</li> </ul> </li> <li>10 min note down key words about your experiences with co-creation (ARCH)</li> <li>For technical partners, foundation and keystone cities – think about the ARCH project</li> <li>Critical points – pin to the matching principle if possible</li> <li>Success factors – pin to the matching principle if possible</li> <li>How to solve critical points of co- creation?</li> <li>How to integrate and ensure success factors of co-creation?</li> </ul>	Maria von Mach, ICLEI
15 min 16.30 - 16.45	Conclusions	ICLEI

## TaskForce meeting

3 June 2022, 9:00 - 14:00, Thessaloniki - Hybrid format

Overall objective:

• Discuss the then up-to-date iteration of a policy recommendation paper about challenges, opportunities, and recommendations for resilient historic districts

Specific objectives:

- Discuss the identified challenges are they clear, is anything missing
- Discuss the identified opportunities that historic districts can bring to resilience are they clear, is anything missing
- Discuss recommendations on how to address the challenges and make use of the opportunities

## Activities:

- Welcome and introduction
- State-of-play of the policy recommendation paper presenting the paper and identifying gaps, required input
- Interactive session on challenges, opportunities, and recommendations
- Reporting back
- Next steps and closing